overlijdensakte_rietjeZoals men in de oude versie van de stamboom kon lezen, had stamhouder Jan Haak met zijn 2 vrouwen geen 14 maar 15 kinderen. Met zijn vrouw Annie had hij 6 zonen en 2 dochters. Helaas is hun oudste dochter op jonge leeftijd overleden na een val tegen een hete kachel toen zij nog geen 2 jaar oud was. Omdat wij vonden dat ook zij in de stamboom vernoemd diende te worden, moest er een speurtocht op touw gezet worden. Het trouwboekje, waar alle gegevens in stonden, is helaas verdwenen na het overlijden van moeder Annie. Niemand weet waar deze zou kunnen zijn.

Waar moesten we beginnen? Niemand wist de officiële voornamen of iets dergelijks. Tot wij tijdens ons weekeinde in Drenthe van Paul hoorde dat zijn vrouw Ria exact dezelfde voornamen had. Dat had hij gehoord van de ambtenaar van de Burgerlijke Stand  toen hij jaren geleden aangifte deed van hun voorgenomen huwelijk.

Met dat gegeven en het feit dat zij in 1944 geboren was, namen wij contact op met het Gemeente Archief. Op hun website stond niets vermeld, omdat gegevens pas na 75 jaar vrijgegeven worden. Zij vertelden ons dat alles was overgenomen door de Burgerlijke Stand op de Phoenixstraat. Daar moesten wij een afspraak maken om langs te mogen komen. Tijdens dit bezoek begreep na enige moeite de medewerkster daar wat wij wilden weten en kwam met een groot boek met originele geboorteakten aan. Men was er nog niet aan toe gekomen om dit te digitaliseren. We kregen een kopie van de geboorteakte. Helaas kon zij ons niet aan de overlijdensdatum helpen, de overlijdensakte  lag nog bij het Gemeente archief. Na 2 vergeefse bezoeken hebben wij toen onze vraag via de mail gesteld. Binnen  1 dag hadden wij ons antwoord met een ingescande akte.

Wij konden daarmee alles in de stamboom invoeren en was het verhaal compleet. Binnenkort gaan wij nog eens langs om achter de huwelijksdata van Jan en zijn beide echtgenoten te komen, dan is het pas helemaal compleet aan de top.

Max en Gerry